بازار آنلاین معامله ارزهای دیجیتال

بالانسر

BAL




اطلاعات بازار
قیمت بالانسر به تتر ۲.۶۶۶
قیمت خرید به تومان ۱۶۳,۹۵۹
قیمت فروش به تومان ۱۶۲,۷۵۹
تغییرات ۲۴ ساعت گذشته۱.۸۳%
حجم معاملات ۲۴ ساعت گذشته
BAL
۲,۱۲۶,۶۴۱
نمودار بازار جهانی

امروزه ارزهای دیجیتال بسیاری وارد بازار شده‌اند که به رفع مشکلات کاربران می‌پردازند و در این عرصه با یکدیگر در رقابت هستند. یکی از ارزهای دیجیتال محبوب که در سال 2020 راه اندازی شد ارز دیجیتال بالانسر است که با توکن اختصاصی BAL شناخته می‌شود.

در واقع بالانسر یکی از برترین سکه‌های دیفای در سال جاری است. این ارز دیجیتال باتکیه‌بر بازارساز خودکار(AMM) توانسته رشد چشمگیری در بین سایر ارزها داشته باشد.  Balancer یک جایگزین غیر متمرکز برای تولیدکنند‌گان سنتی بازار است. در این مقاله ما قصد داریم به معرفی کامل ارز دیجیتال بالانسر و نحوه عملکرد آن بپردازیم. اگر شما مایل به خریدوفروش این ارز دیجیتال هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. 

ارز دیجیتال بالانسر Balancer چیست؟

ارز دیجیتال بالانسر یک پروتکل بازار ساز خودکار (AMM) مبتنی بر بلاک‌چین اتریوم است. توکن بالانسر با نماد BAL در دنیای ارز دیجیتال شناخته می‌شود. پروتکل بالانسر با هدف رفع مشکلات بلاک‌چین، در سال 2018 راه اندازی شد. این ارز دیجیتال، به کاربران خود امکان کسب درآمد از طریق تأمین نقدینگی را می‌دهد و این نکته پروتکل بالانسر را به یک ارز آینده‌دار و مهم تبدیل خواهد کرد.

ارز دیجیتال بالانسر توانسته است  از طریق ویژگی قدرتمند بازارسازهای خودکار (AMM)به یک پلتفرم‌ معاملاتی محبوب‌ در امور مالی غیرمتمرکز تبدیل شود. در سال‌های اخیر بازارسازهای خودکار با حذف واسطه‌های مالی و بهبود نقدینگی بازار، باعث توسعه امور مالی غیرمتمرکز شده‌اند. بازارسازهای خودکار تلاش می‌کنند به جایگزینی برای روش‌های سنتی مانند دفتر سفارش‌ (Order Book)  تبدیل شوند. این روش در بیشتر پلتفرم‌های معاملاتی متمرکز دیده می‌شود.

از پلتفرم‌های دیگری که از سیستم خودکار بازارساز و غیر متمرکز استفاده می‌کنند، می‌توان به  یونی‌ سواپ (Uniswap)  و کرو فایننس (Curve Finance) اشاره کرد. تفاوتی که پلتفرم بالانسر با یونی سواپ دارد این است که بالانسر از چندین دارایی پشتیبانی می‌کند. به بیان دیگر، پروتکل بالانسر برای کاربران خود امکان حضور چندین کوین و توکن در یک استخر را ایجاد می‌کند؛ اما یونی سواپ  امکان وجود دو توکن یا کوین با نسبت یک‌به‌یک را فراهم می‌کند و از استخر نقدینگی (Liquidity Pool)  بهره می‌برد.

پلتفرم بالانسر سعی می‌کند تا تراکنش‌‌های دارایی‌هایی با استاندارد ERC-20 بدون هیچ واسطه و بدون نیاز به مجوز انجام شوند. کاربران پلتفرم بالانسر قادر هستند در این پروتکل معاملات خود را انجام دهند و علاوه  بر آن توکن‌های خود را در استخرهای موجود سرمایه گذاری کنند و یا حتی استخرهای نقدینگی که خودشان دوست دارند، ایجاد کنند. عوامل تشویق کننده پروتکل بالانسر از یک سو باعث ایجاد جذب نقدینگی بیشتر شده و از سوی دیگر با فراهم کردن شرایط مطلوب انجام معامله، باعث افزایش پذیرش پلتفرم‌های غیرمتمرکز می‌شود. هدف ارز دیجیتال بالانسر درواقع  این است که به پلتفرمی پیشرو برای تأمین نقدینگی تبدیل شود.

بازار خودکار (AMM) چیست؟

همان طور که گفته شد پلتفرم بالانسر یک بازار ساز خودکار است که بدون نیاز به سیستم ثالث فعالیت می‌کند. حال در این بخش از مقاله می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که بازارهای خودکار چه نوع پروتکلی هستند و چگونه عمل می‌کنند.

بازار سازهای خودکار درواقع مجموعه‌ای از الگوریتم‌ها هستند که باعث تسهیل فرایند انجام معاملات و تعیین ارزش دارایی‌های دیجیتال می‌شوند. هدف نهایی بازار سازهای خودکار جایگزینی برای دفاتر سنتی ثبت سفارش‌های خریدوفروش است.

قبل از ایجاد صرافی‌های غیرمتمرکز مبتنی بر بازارساز خودکار، ثبت سفارشات خرید و فروش در پایگاه‌های داده متمرکز صرافی‌ها  انجام می‌شدند و مکانیزمی به نام موتور تطبیق، سفارش‌های خریدوفروشی که به هم شبیه بودند را به یکدیگر متصل می‌کرد.

هدف از ایجاد این پروتکل این است که چون فعالیت صرافی‌های غیرمتمرکز به سازمان خاصی وابسته نیستند و در حقیقت این پلتفرم‌ها قراردادهای هوشمندی هستند که بر روی بلاک‌چین ثبت و اجرا خواهند شد، نیاز به یک پروتکل جهت قیمت‌گذاری دارایی‌ها، تأمین نقدینگی و تعدیل آن دارند و این امر بر عهده  بازارساز خودکار (AMM) است.

پروتکل بالانسر چگونه عمل می‌کند؟

از ویژگی‌های پروتکل بالانسر این است که از الگوریتم‌هایی برای تسهیل تعامل میان ارائه‌دهندگان نقدینگی و استخرهای نقدینگی و معامله‌گران استفاده می‌کند. این الگوریتم‌ها با هدف متوازن‌سازی (Rebalancing)  استخرها و پیداکردن بهترین قیمت در میان استخرهای نقدینگی ایجاد شده‌اند.

معرفی تاریخچه و بنیان گذاران ارز دیجیتال بالانسر (BALANCER)

پلتفرم بالانسر در مارس 2020 وارد دنیای ارز دیجیتال شد. فرناندو مارتینلی  (Fernando Martinelli) و مایک مک‌دونالد  (Mike McDonald)از بنیان گذاران پروژه بالانسر هستند.

فرناندو مارتینلی  کارآفرین مطرح حوزه دیفای و  مایک مک‌دونالد مهندس امنیت است که در این پروتکل وظیفه مدیریت ارشد فناوری را برعهده دارد. در ابتدای راه اندازی پروتکل بالانسر به کمک  بالانسر لبز توانست ۳ میلیون دلار سرمایه به دست آورد.

کاربردهای ارز دیجیتال بالانسر

پروتکل بالانسر قابلیت‌هایی دارد که تأمین‌کنندگان نقدینگی و معامله‌گران از آن بهره‌مند می‌شوند. برای مثال مدیران پورتفویی که می‌خواهند به طور کنترل‌شده و بدون متوازن‌سازی‌های پیچیده و گران‌قیمت از دارایی‌های مختلف سود به دست آورند و یا حتی سرمایه‌گذارانی که در کیف پول خود توکن‌های ERC-20 دارند و به دنبال کسب درآمد غیرفعال Passive)) از کارمزد تراکنش‌ها هستند می‌توانند از امکانات بالانسر به راحتی استفاده کنند.

معامله گران در بالانسر این امکان را دارند که مجموعه متنوعی از استخرها را با فرصت‌ها و چالش‌های مختلف سرمایه‌گذاری و توکن‌ها و نسبت‌ها و کارمزدهای متفاوت انتخاب کنند. مقدارهای معلوم و مشخص استخرها، حجم معاملات و قیمت در بازارهای دیگر سبب ثابت ماندن توکن‌های استخرهای بالانسر می‌شود. کاربران ارز دیجیتال بالانسر در سه گروه قرار می‌گیرند:

معامله‌گران خُردی که می‌خواهند مبادله توکن‌ خود را با بهترین قیمت و کمترین لغزش قیمت (Slippage)  یا همان ریسک ناشی از نوسان‌های لحظه‌ای قیمت انجام دهند.

آربیتراژ کنندگانی که قصد دارند از اختلاف قیمت دارایی‌ها در صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز سود کسب کنند.

قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم که به دلایل مختلف همچون لیکوئیدشدن پوزیشن‌ها در سایر پروتکل‌ها یا انجام معاملات می‌خواهند نقدینگی بیشتری به دست آورند.

آربیتراژ چیست؟

آربیتراژ نوعی معامله است که کسب سود آن از تفاوت قیمت دو محصول مشابه یا دو ابزار مالی یکسان حاصل می‌شود. آربیتراژ در حقیقت یعنی کسب سود از تفاوت قیمت در دو یا چند بازار.

هنگامی سود آربیتراژی حاصل می‌شود که یک دارایی به طور هم‌زمان در دو بازار مختلف یا در موارد خاص با دو قالب متفاوت از یکدیگر به مصرف کنندگان عرضه شود. 

در صورتی که بازارها به طور کامل کارآمد باشند، آربیتراژ وجود نخواهد داشت. این عمل زمانی اتفاق می‌افتد که بازار ناکارآمد باشد.

برای ذخیره بالانسر  BALANCER از کدام کیف پول‌ها می‌توانیم استفاده کنیم؟

بعد از آشنایی با نحوه خرید بالانسر و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور می‌توانیم ذخیره کنیم. برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هرچند اگر با صرافی‌های متمرکز کار می‌کنید می‌توانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید؛ اما این کار معمولاً توصیه نمی‌شود؛ مگر برای زمان‌های کوتاه.

این کیف پول‌ها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. کیف پول‌ها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به دارایی‌های دیجیتالی یک کیف پول است.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری

کیف پول‌های نرم افزاری یا کیف پول‌های گرم (Hot wallet)، از محبوب‌ترین کیف پول‌ها در بین کاربران شناخته می‌شوند. علت نام‌گذاری این کیف پول به کیف پول‌های گرم، به این علت است که این کیف پول‌ها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. کیف پول‌های نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پول‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید این کیف پول‌ها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحت‌ترین و کوتاه‌ترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکن‌ها بر روی کیف پول‌های نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پول‌ها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی می‌کنند.

دستهٔ دوم کیف پول‌ها، کیف پول‌های سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پول‌های نرم افزاری، این کیف پول‌ها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پول‌های سرد (Cold wallet) نیز گفته می‌شود. کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پول‌های نرم افزاری دارند. این کیف پول‌ها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی می‌کنند و به همین دلیل بسیار محبوب‌اند. در نظر داشته باشید که این کیف پول‌ها گران‌تر از کیف پول‌های نرم افزاری هستند. این کیف پول‌ها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) دارایی‌های دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال بالانسر:

کیف پول نرم افزاری مای‌اتر‌والت  (MyEtherWallet)

کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)

کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)

کیف پول نرم افزاری اتمیک والت  (Atomic Wallet)

کیف پول نرم افزاری تراست والت (Trust Wallet)

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال بالانسر

خرید و فروش بالانسر، کار چندان پیچیده‌ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. صرافی‌ها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند که شما می‌توانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافی‌ها پایین‌تر توضیح خواهیم داد). بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (به‌عنوان‌مثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود می‌توانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظه‌ای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.

برای خرید ارز دیجیتال بالانسر از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد بالانسر که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش بالانسر  به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد بالانسر که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که صرافی‌های متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسب‌تر هستند یا صرافی‌های غیر متمرکز؟

تفاوت صرافی‌های متمرکز (Centralized EX) و صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized EX)

صرافی‌های متمرکز صرافی‌هایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر می‌شوند. این صرافی‌ها می‌توانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد موردنیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافی‌ها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.

صرافی‌های غیر متمرکز، صرافی‌هایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمی‌کنند. این صرافی‌ها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرف‌داران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.

کدام صرافی‌ها به خرید و فروش ارز دیجیتال بالانسر می‌پردازند؟

صرافی‌های معتبر بسیاری در سراسر جهان به عرضه ارز دیجیتال بالانسر در لیست خود پرداخته‌اند. برخی از معتبرترین این صرافی‌ها را به نقل از وب‌سایت معتبر coinmarketcap.com نام می‌بریم؛

Binance

Coinbase Pro

Huobi Global

FTX

uniswap

البته یک نکته که باید مدنظر داشته باشید این است که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، کاربران داخل ایران نمی‌توانند به سادگی از صرافی‌های خارجی استفاده کنند و در صورت امکان نیز، هر زمان ممکن است به دلیل فعالیت غیرقانونی، حسابشان از سمت آن صرافی بین‌المللی مسدود شود؛ بنابراین یک راه بهتر، استفاده از یک صرافی معتبر ایرانی است.

سایت خریدوفروش بالانسر

صرافی آبان‌تتر می‌تواند بهترین سایت خرید بالانسر در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان‌تتر را از دیگر صرافی‌ها متمایز می‌کند؟

اولین نکته این  است که صرافی آنلاین آبان‌تتر، به‌غیراز ارز دیجیتال  بالانسر، امکان خریدوفروش بیش از 300 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافی‌های ایرانی فوق‌العاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش بالانسر هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.

صرافی آبان‌تتر خرید بالانسر با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید بالانسر با ریال را دارید می‌توانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان‌تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش بالانسر بپردازید. در صفحهٔ اصلی سایت آبان‌تتر می‌توانید نرخ ارز دیجیتال بالانسر و قیمت Balancer به تومان را مشاهده کنید. 

پشتیبانی 24 ساعته آبان‌تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم می‌زند، می‌تواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.