بازار آنلاین معامله ارزهای دیجیتال

ریپل

XRP




اطلاعات بازار
قیمت ریپل به تتر ۰.۴۷۷۳۱
قیمت خرید به تومان ۲۹,۶۳۱.۴
قیمت فروش به تومان ۲۹,۴۶۴.۳
تغییرات ۲۴ ساعت گذشته۰.۰۱%
حجم معاملات ۲۴ ساعت گذشته
XRP
۸,۲۵۳,۵۷۶
نمودار بازار جهانی

موفق‌ترین ارز های دیجیتال یک ویژگی مشترک دارند و آن هم این است که حیطه فعالیت آنها دربرگیرنده حل مسائل مهمی در حوزه امور مالی است.

امکان انجام تراکنش‌های بین‌المللی با سرعت بالا و هزینه کم امری است که سال‌ها حل نشده باقی‌مانده است و می‌تواند تحول عظیمی را در امور مالی بین‌المللی پدید آورد.

بگذارید با یکدیگر ویژگی‌های برجسته‌ای که از ارزهای دیجیتال در ذهنتان نقش بسته را مرور کنیم. مثلاً اینکه هرگاه اسم ارزهای دیجیتال گفته می‌شود نام بلاک‌چین یا فعالیت علیه بانک‌ها و مؤسسات مالی متمرکز با آن تداعی می‌شود.

ریپل (Ripple) از ارزهای دیجیتال معروفی است که در روند بررسی آن را معمولاً با بیت کوین و اتریوم مقایسه می‌کنند. ریپل از قدیمی‌ترین ارزهای رمزنگاری شده است که سیر صعودی خوبی را طی کرده است. مشارکت در توسعه فناوری و ساخت صنعت موجب ارزش بالای ریپل شده است و سومین ارز برتردر بازار کریپتوکارنسی نام برده می‌شود.

ممکن است پیش فرض شما در مورد ارزهای دیجیتال در بررسی ریپل زیر سؤال رود زیرا ریپل ویژگی‌های متفاوتی با اکثر رمزارزها دارد. به ارز دیجیتال ریپل، XRP هم می‌گویند

ما در ادامه بررسی ابعاد بیشتر ریپل و ارز دیجیتال آن، یعنی XPR می‌پردازیم.

 نگاهی کلی به ریپل (Ripple)

ریپل یک تکنولوژی رمزنگاری شده و متن باز است. در ابتدا اشاره کردیم که ریپل ارز دیجیتالی متفاوت از ارزهایی است که در بازار ارزهای دیجیتال شناخته شده‌اند

اکثر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین دید خوبی نسبت به بانک‌ها ندارند و در همین راستا ایده‌هایی مانند معاملات همتا به همتا خلق و اجرا شد

نکته متفاوت ریپل در این امر است که نه تنها بر ضد بانک‌ها فعالیت نمی‌کند بلکه تلاش می‌کند یک شبکه‌ ارتباطی برای مؤسسات مالی سراسر جهان فراهم سازد که غیرمتمرکز و در عین حال امن باشد.

ریپل زمانی در این حیطه مشغول به فعالیت شد که نقل و انتقال ارزها در بانک‌ها و مؤسسات مالی نیازمند مدت زمان طولانی (حداقل چندین روز)، کارمزدهای بالا و مراحل متعدد بود.

ریپل نت (RippleNet) که از مهم‌ترین قسمت‌های تکنولوژی ریپل محسوب می‌شود به طور کلی فرایند انتقال پول در سراسر جهان را با روش‌های نوینی امکان‌پذیر می‌سازد.

در واقع ریپل نت هم موجب می‌شود بانک‌ها پرداخت‌های بین‌المللی راحت و سریع و به صرفه داشته باشند و هم اینکه با استفاده از آن  گیرنده قادر به دریافت هر نوع ارز (ماند دلار) و یا هر رمز ارزی (مانند بیت کوین) است

کاربران ریپل نت دامنه وسیعی از جمله شخص، بانک، کمپانی، دولت‌ها و.. را در بر می‌گیرند.

مزیت‌های ریپل

میانگین زمان معامله در ریپل و استفاده از ریپل،  4ثانیه است که از نقاط برتری آن نسبت به بانک‌ها و ارزهای دیجیتالی چون بیت کوین است.

سیستم انتقال آنلاین ارز سوئیفت (از  10ارز برتر) و استلار از رقبای جدی ریپل محسوب می‌شوند که ریپل با سرعت بالای تراکنش‌ها از آنها پیشی می‌گیرد

کاربران ریپل

از سری بانک‌هایی که از XRP پشتیبانی می‌کنند می‌توان به Santander، Axis Bank، Yes bank، Westpac، Union Credit، NBAD و UBS اشاره کرد.

RationalFX، Money Match، FairFX، UniPAY و Exchange4Free از سازمان‌هایی هستند که در آینده به همکاری با ریپل می‌پردازند.

هر چه بانک‌ها از ریپل به‌عنوان بستر معاملات بیشتر استفاده کنند ارزش آن را بالاتر می‌برند در نتیجه پذیرش همگانی بانک‌ها از ریپل می‌توانند سود زیادی را نصیب کاربران این ارز سازد.

علاوه بر بانک‌ها متقاضیان دیگری نیز برای ریپل وجود دارد. مثلاً یک صرافی بزرگ به نام کوین وان به‌واسطه استفاده از XCurrent برای پرداخت‌های بین‌المللی با ریپل همکاری کرده است.

معایب ریپل  

یکی از انتقاداتی که به ریپل وارد می‌شود فعالیت متمرکز آن است که با عرصه فعالیت ارزهای دیجیتال همخوانی ندارد. متمرکز بودن ریپل از جایی شروع شد که مؤسس ریپل حدود  20میلیارد ریپل  (XRP) را در زمان انتشار به خودش واگذار کرد.

همچنین متن باز بودن ریپل عامل خطری در برابر هک شدن است.

تاریخچه ریپل  (Ripple)

شرکت ریپل در سانفرانسیسکو مستقر شده است. ریپل به صورت ابتدایی در سال  2004و توسط فردی به نام رایان فوجر (Ryan Fugger) مطرح شد. شروع جدی ریپل زمانی اتفاق افتاد که جد مک کالب‌ در سال  2013از سرمایه گذاران مطرح بین‌المللی برای پیوستن به پروژه ریپل دعوت کرد.

جک مک کالب که در سال  2011به ریپل پیوست ، در سال  2010صرافی مشهور ام تی گاکس را تأسیس کرده بود و در بیت کوین نیز فعال بود.

 او کریس لارسن را به عنوان مدیریت اجرایی منصوب کرد اما در سال 2014 به دلیل اختلاف نظر با او و تیم شرکت از ریپل جدا شد. ریپل در نهایت در 15 می  2018ریپل به صورت رسمی معرفی و ثبت شد

محصولات ریپل  

ریپل نقش مهمی را در بانک‌ها و نهادهای مالی ایفا می‌کند. دلیل این امر ریشه در کاربرد ارز دیجیتال ریپل در انتقال پول بین بانکی و بین‌المللی به‌صورت سودمند، سریع و غیرمتمرکز دارد.

 

 

 شرکت ریپل در همین راستا محصولاتی را به بانک‌ها و مؤسسات مالی ارائه می‌کند که این محصولات عبارت‌اند از ایکس کارنت (xCurrent)، ایکس رپید (xRapid) وایکس ویا (xVia).

ایکس کارنت 

بستری است که هدف اصلی آن امکان انجام معاملات سریعی است که فقط به ارزهای دیجیتال محدود نشود و دربرگیرنده همه ارزها باشد. به طور کلی انتقال سریع ، امن و کم‌هزینه پول توسط بانک‌ها به صورت جهانی با استفاده از این محصول امکان‌پذیر می‌شود.

ایکس کارنت مبتنی بر یک دفتر کل توزیع شده‌ به نام اینترلجر (Interledger) است. اینترلجر با اینکه توسط ریپل ساخته شده ولی نظارت آن بر عهده کنسرسیوم (W3C) است. W3C یک سازمان جهانی و بین‌المللی با وظیفه تعیین استانداردهای وب است.

ایکس رپید 

راهی برای حل مشکلات نقدینگی به صورت غیرمتمرکز در معاملات بین بانکی است. بدین صورت که ابتدا پول فیات طرف اول معامله را به XRP تبدیل می‌سازد و سپس آن را به پول درخواستی طرف دوم معامله تبدیل می‌کند

ایکس رپید تنها محصول ریپل است که به طور مستقیم از ارز دیجیتال XRP استفاده می‌کنند. یکی از مزیت‌های این محصول این است که در فرایند انتقال واحد ارزش‌ها بهترین قیمت تبدیل را انتخاب می‌کند.

ایکس ویا 

محصولی است که امکان ارتباط بین ایکس کارنت و ایکس رپید را فراهم می‌سازد و از این طریق موجب فعالیت بهتر این دو محصول می‌شود.

XRP ، ارز دیجیتال شرکت ریپل

 XRP روی یک دفتر کل توزیع شده به نام ایکس آر پی لجر منتقل می شود XRP. توکنی است که به کارت وحشی (wild card) معروف است به دلیل اینکه میتواند به هر ارز دیگری تبدیل شود

در واقع  XRP واسطه‌ای بین ارز دیجیتال و ارزهای فیات (ارزهای سنتی مانند، دلار و غیره) است.

به واسطه XRP امکان پرداخت در معاملات با هر ارز‌ی ممکن می‌شود و این امر با کارمزد  0.00001دلار در هر تراکنش صورت می‌گیرد

این کارمزد و هزینه کم از مزیت‌های ریپل محسوب می‌شود و دلیل وجود این کارمزد نیز یک عامل محافظتی در برابر حملات اسپمرها عنوان شده است.

نکته مهمی که باید در نظر گرفت این است که خرید XRP به معنای سرمایه گذاری روی بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر نیست

ازآنجاکه XRP یکی از محصولات ریپل است، خرید XRP به معنای سرمایه گذاری روی یکی از محصولات آن است.

 یکی دیگر از تفاوت‌های ریپل با دیگر ارزهای دیجیتال در این نکته است که ریپل بلاک‌چین ندارد. ریپل برای تأیید معاملات از فناوری خود به نام الگوریتم اجماع پروتکل (Ripple RPCA) استفاده می‌کند.

استخراج ریپل

استخراج ریپل توسط طراحان سیستم انجام می شود و در مواقعی نیز به بازار عرضه می‌شود. در واقع امکان استخراج ریپل وجود ندارد.

از  100میلیارد واحد ریپلی که در سال 2013 عرضه شد،  80درصد توسط شرکت برای ارائه ماهیانه  ریپل  به بازار در یک سپرده غیر متمرکز ذخیره شد

20 میلیارد واحد از توکن‌ها نیز به بنیان گذاران این شرکت تعلق گرفت. عرضه محدود این ارز عامل محافظی در برابر نوسانات آن است.

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال ریپل

خرید و فروش ریپل، کار چندان پیچیده ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. صرافی‌ها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند که شما می‌توانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافی‌ها پایین‌تر توضیح خواهیم داد).

 

 

بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (به‌عنوان‌مثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود می‌توانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظه‌ای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.

برای خرید ارز دیجیتال ریپل از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد ریپل که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش ریپل به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد ریپل که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که صرافی‌های متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسب‌تر هستند یا صرافی‌های غیر متمرکز؟

تفاوت صرافی‌های متمرکز (Centralized EX) و صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized EX)

صرافی‌های متمرکز صرافی‌هایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر می‌شوند. این صرافی‌ها می‌توانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد موردنیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافی‌ها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.

صرافی‌های غیر متمرکز، صرافی‌هایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمی‌کنند. این صرافی‌ها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرف‌داران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.

کدام صرافی‌ها به خرید و فروش ریپل می‌پردازند؟

صرافی‌های متعددی از این ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کنند و این امر موجب آسان شدن فرایند انتقال این ارز دیجیتال میان این صرافی‌ها شده است.

 از بهترین سایت‌ها برای خرید و فروش ریپل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

صرافی بایننس: از محبوب‌ترین صرافی‌ها برای ریپل است که بیش از نیمی از معاملات آن در این صرافی انجام می‌شود. متأسفانه با اجباری شدن احراز هویت تمام کاربران در این صرافی بایننس از لیست گزینه‌های تریدرهای ایرانی حذف شد.

• Bybit: احراز هویت اختیاری، کارمزد معاملات بسیار پایین و معاملات اهرمی با لوریج بالا از مزیت‌های این صرافی است. پس اگر به دنبال خرید ریپل با کمترین کارمزد هستید، Bybit می‌تواند از گزینه‌های شما باشد.

• Coinex: از مزیت‌های این صرافی می‌توان به معاملات امن و مطمئن، هزینه مشخص کارمزد معاملات و همچنین امکان استفاده کاربران ایرانی بدون محدودیت و هر گونه تحریم اشاره کرد.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری

کیف پول‌های نرم افزاری یا کیف پول‌های گرم (Hot wallet)، از محبوب‌ترین کیف پول‌ها در بین کاربران شناخته می‌شوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پول‌های گرم، به این علت است که این کیف پول‌ها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. کیف پول‌های نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پول‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید این کیف پول‌ها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحت‌ترین و کوتاه‌ترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکن‌ها بر روی کیف پول‌های نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پول‌ها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی می‌کنند.

دستهٔ دوم کیف پول‌ها، کیف پول‌های سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پول‌های نرم افزاری، این کیف پول‌ها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پول‌های سرد (Cold wallet) نیز گفته می‌شود. کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پول‌های نرم افزاری دارند. این کیف پول‌ها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی می‌کنند و به همین دلیل بسیار محبوب‌اند. در نظر داشته باشید که این کیف پول‌ها گران‌تر از کیف پول‌های نرم افزاری هستند. این کیف پول‌ها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) دارایی‌های دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال ریپل

کیف پول نرم افزاری کوینومی (Coinomi)

کیف پول نرم افزاری  تراست والت (Trust Wallet)

کیف پول نرم افزاری اکسودوس (Exodus)

کیف پول نرم افزاری اتمیک (Atomic)

کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)

کیف پول سخت افزاری ترزور تی (Trezor T)

کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keepkey)

کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger nano s)

سایت خرید و فروش ریپل  (XPR)

صرافی آبان‌تتر می‌تواند بهترین سایت خرید ریپل در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان‌تتر را از دیگر صرافی‌ها متمایز می‌کند؟

اولین نکته این  است که صرافی آنلاین آبان‌تتر، به‌غیراز ارز دیجیتال ، امکان خریدوفروش بیش از 400 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافی‌های ایرانی فوق‌العاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خرید و فروش ریپل هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.

صرافی آبان‌تتر خرید ارز دیجیتال با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید ریپل با ریال را دارید می‌توانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان‌تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش ریپل بپردازید. در صفحهٔ اصلی سایت آبان‌تتر می‌توانید نرخ ارز دیجیتال ریپل و قیمت ریپل به تومان را مشاهده کنید

پشتیبانی 24 ساعته آبان‌تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، می‌تواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.

مراحل خرید و فروش در آبان‌تتر

با توجه به مشکلاتی که برای کاربران ایرانی در خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی‌های خارجی وجود دارد، بهترین گزینه استفاده از صرافی‌های معتبر داخلی است که از پیشینه‌ی خوبی در این زمینه برخوردار باشند و امکانات کاملی برای مشتریانشان فراهم کنند. صرافی آبان تتر یکی از بهترین گزینه‌ها برای خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران است. با امکاناتی مانند ثبت‌نام آسان و سریع، احراز هویت کاربر، انجام معاملات با سرعت بالا، تبدیل انواع ارزهای دیجیتال، شارژ حساب کاربری و استفاده از کیف پول شخصی، کاربران به راحتی می‌توانند ارز دیجیتال موردنظرشان را خرید و فروش کنند.

 

برای شروع، کافیست به سایت صرافی آبان تتر مراجعه کنید، ثبت نام کنید و مراحل احراز هویت و شارژ حساب کاربری را کامل کنید. سپس با ورود به پنل کاربری، می‌توانید به راحتی معاملات خود را انجام دهید و ارز دیجیتال مدنظرتان را به کیف پول شخصی خود منتقل کنید.

 

 کارمزد خرید و فروش ریپل

کارمزد ریالی خرید و فروش ریپل در صرافی آبان تتر بر اساس میزان تراکنش های ۳۰ روز گذشته حساب کاربر محاسبه می‌شود و درصد کارمزد کسری نیز ممکن است در ارزهای مختلف، با توجه به شبکه‌ی هر کدام متفاوت باشد. برای اطلاع از تعرفه‌ی کارمزد تراکنش های ارز دیجیتال در آبان تتر، می‌توانید به این صفحه‌ مراجعه کنید