بازار آنلاین معامله ارزهای دیجیتال

سولانا

SOL




اطلاعات بازار
قیمت سولانا به تتر ۱۴۷.۹
قیمت خرید به تومان ۹,۱۸۱,۶۳۲
قیمت فروش به تومان ۹,۱۲۹,۸۶۷
تغییرات ۲۴ ساعت گذشته۲.۰۸%
حجم معاملات ۲۴ ساعت گذشته
SOL
۶۵۹,۹۵۰
نمودار بازار جهانی

با پروژه ارز دیجیتال سولانا (Solana) آشنا شوید

پروژه ارز دیجیتال سولانا (Solana) ، یک شبکه بلاک‌چین بسیار قوی است. این شبکه از سطح بالایی از تمرکززدایی، امنیت، مقیاس‌پذیری و سرعت بالا برخوردار است.

شبکه ارز دیجیتال سولانا، پلتفرمی مناسب برای توسعه‌دهندگان برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) است و در این زمینه یکی از مهم‌ترین رقبای اتریوم به شمار می‌رود.

یکی از مسائلی که باعث شده سولانا  به ‌سرعت بتواند به یکی از پلتفرم‌های پیشتاز در این حوزه تبدیل شود، این است که بسیاری از مشکلات شبکه اتریوم، مانند مقیاس‌پذیری و هزینه بالای تراکنش‌ها، در این شبکه رفع شده است.

سولانا  یک شبکه بلاک‌چین بهینه است که می‌تواند در هر ثانیه، تا 50 هزار تراکنش را پردازش کند. این موضوع علاوه بر دیگر شبکه‌های بلاک‌چین، برای پلتفرم‌هایی مانند پی پل و مسترکارت نیز تهدید محسوب می‌شود.

شبکه ارز دیجیتال سولانا از قراردادهای هوشمند نیز پشتیبانی می‌کند. ازاین‌جهت، سولانا (Solana) می‌تواند میزبان انواع گسترده‌ای از برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps)، توکن‌های مثلی (NFT)، صرافی‌های غیرمتمرکز و بازارسازهای خودکار (AMM) باشد.

ازاین‌رو، شبکه سولانا (Solana) از کارایی بسیار بالایی برخوردار است و بیش از 400 پروژه فعال بر روی آن وجود دارد که دائماً نیز به تعداد آنها افزوده می‌شود.

شبکه ارز دیجیتال سولانا از استاندارد SPL استفاده می‌کند. SPL را می‌توان مشابه استاندارد ERC بر روی شبکه اتریوم دانست که در ساخت توکن‌ها بر روی آن شبکه به کار می‌رود.

پروژه ارز دیجیتال سولانا (Solana) از یک پروتکل اجماع اثبات سهام استفاده می‌کند.  بنا بر اعلام رسمی تیم توسعه‌دهنده سولانا، سالانه 8 درصد به تعداد توکن‌های SOL اضافه می‌شود و از سوی دیگر، 15 درصد از توکن‌های SOL که به‌عنوان کارمزد تراکنش‌ها توسط شبکه دریافت می‌شود، سوزانده می‌شود تا نرخ تورم سالانه کاهش پیدا کند.

پس از 10 سال طی‌کردن این روند، تورم سالانه سولانا (Solana) به 1.5 درصد می‌رسد و ثابت می‌ماند.

سازوکار پروژه ارز دیجیتال سولانا

برای آشنایی با چگونگی عملکرد شبکه سولانا، ابتدا لازم است اجزای آن را بشناسیم. در این بخش به توضیح هر یک از اجزا شبکه بلاک‌چین سولانا خواهیم پرداخت؛

اسلات (Slot): به هر یک از بلاک‌ها در شبکه بلاک‌چین سولانا، اسلات گفته می‌شود.

لیدر (Leader): در بلاک‌چین سولانا، نودها، سردسته‌هایی به نام لیدر دارند. لیدرها در واقع اعتبارسنجانی هستند که تراکنش‌های درون یک بلاک یا اسلات را بررسی و تأیید می‌کنند.

خوشه (Cluster): هر خوشه، یک لیدر یا اعتبارسنج دارد که با کمک آن، بلاک یا اسلات جدید را به شبکه اضافه می‌کند.

اثبات تاریخ (Proof of History): الگوریتم اثبات تاریخ در شبکه سولانا به‌عنوان یک مرجع سراسری برای ثبت زمان تراکنش‌ها و رخدادها است.

با استفاده از این الگوریتم، مجموعه‌ای از سوابق رخدادها و تاریخ آنها ثبت می‌شود و این موضوع به کاربران کمک می‌کند برای اجماع بر سر برچسب‌های زمانی، نیازی به صرف زمان طولانی نداشته باشند.

در نتیجه‌ی استفاده از الگوریتم اثبات تاریخ (PoH) در شبکه سولانا (Solana)، سرعت بالا در کنار حفظ امنیت محقق می‌شود.

ساخت بلاک جدید در سولانا

در شبکه بلاک‌چین سولانا، از تابع هش SHA256 استفاده می‌شود. استفاده از این تابع هش به امنیت شبکه کمک می‌کند، زیرا خروجی آن منحصربه‌فرد بوده و تقریباً غیرممکن است کسی بتواند آن را حدس بزند.

پس از تکمیل فرایند هش شدن، هر خروجی، به‌عنوان ورودی هش بعد از خود به کار می‌رود و به این صورت، زنجیره‌ای از تراکنش‌های هش شده به‌صورت ناگسستنی تشکیل می‌شود.

نکته جالب‌توجه در اینجا این است که هر لیدر (Leader) برای هش کردن در شبکه سولانا زمان اختصاصی خودش را دارد و لیدرها در فواصل زمانی مشخص تغییر می‌کنند.

این تغییر لیدرها یا همان اعتبارسنجان به گونه ای است که نودهای شبکه، همیشه از اینکه لیدر بعدی چه کسی است مطلع خواهند بود.

مفهوم زمان در شبکه بلاک‌چین سولانا ، به‌عنوان یک اصل سراسری و فراگیر تعیین می‌شود  زیرا الگوریتم اثبات تاریخ به این شبکه کمک می‌کند تا به زمان محلی کاربران شبکه وابسته نباشد.

همین موضوع، یعنی استفاده از الگوریتم اثبات تاریخ (PoH) در شبکه سولانا، باعث شده که سرعت آن از بلاک‌چین‌هایی با الگوهای اثبات کار (PoW) و اثبات سهام  (PoS) بیشتر باشد. شبکه سولانا می‌تواند تا 50 هزار تراکنش را در ثانیه پردازش کند.

 

بنیان‌گذاران و تاریخچه شبکه سولانا

هسته اصلی تیم توسعه‌دهندگان سولانا (Solana) از آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakavenko)، گرگ فیتزجرالد (Greg Fitzgerald) و استفن آکریج (Stephen Akridge) تشکیل شده است.

این سه، پیش از تأسیس Solana Labs، در کوالکام (Qualcomm) فعالیت داشتند. این تیم، در آغاز، با همکاری گروهی از متخصصان پیشین اپل، پروژه‌ای را به نام لوم (Loom) آغاز کردند.

این تیم، از جهت تشابه نام پروژه لوم به لوم نتورک (Loom Network) که پروژه‌ای بر روی لایه دوم اتریوم بود، پس از مدتی نام سولانا (Solana) را برای این پروژه برگزیدند.

پروژه ارز دیجیتال سولانا توانست در برنامه‌های سه‌ماهه خود برای تأمین بودجه، با فروش محدود توکن‌های خود، 20 میلیون دلار سرمایه جذب کند.

نسخه بتای این شبکه  در مارس 2020 راه‌اندازی شد و توانست طی مزایده عمومی در کوین لیست (Coinlist)، معادل 1.76 میلیون دلار دیگر سرمایه جذب کند.

ازآنجایی‌که در آن زمان هنوز زمان‌بندی عرضه توکن‌های SOL معین نشده بود، خبری از اهدای پاداش در ازای سهام گذاری در این شبکه نبود و این شبکه، تنها قابلیت انجام تراکنش‌ها و بعضی ابزارهای پایه‌ای را برای کاربران خود فراهم کرده بود.

در حال حاضر، مهم‌ترین نهاد تأمین سرمایه برای این شبکه، بنیاد سولانا (Solana Foundation) است و تمام فرایندهای مربوط به توسعه شبکه را نیز، سولانا لبز (Solana Labs) انجام می‌دهد.

نوآوری‌های شبکه ارز دیجیتال سولانا

اساس شبکه بلاک‌چین سولانا که یکی از پیشتازترین شبکه‌های بلاک‌چین در بازار ارزهای دیجیتال است، بر 8 پایه اساسی یا 8 نوآوری ویژه استوار است که در این بخش از مقاله قصد داریم به یکایک آنها بپردازیم؛

الگوریتم اثبات تاریخ (Proof of History)

آرشیو کننده‌ها  (Archivers)

(دو مورد اول، پیش‌ازاین، در همین مقاله توضیح داده شده‌اند)

تحمل خطای بیزانس تاور (Byzantium Failure Tolerance Tower) یک الگوریتم اجماع و در واقع نوعی تحمل خطای بیزانس کاربردی است.

این مکانیزم با کمک الگوریتم اثبات تاریخ که نوعی مفهوم زمان سراسری بر روی شبکه است، عمل می‌کند.

با استفاده از این مکانیزم، بدون اینکه نیازی به تبادل حجم بالایی از پردازش تراکنش‌ها وجود داشته باشد، می‌توان به تأیید تراکنش‌ها با سرعت بالا پرداخت.

توربین (Turbine) به‌عنوان یک پل بین اعتبارسنجان سولانا شناخته می‌شود. پروتکل اتصال توربین، مستقل از سولانا عمل می‌کند و از جهات بسیاری، مشابه بیت تورنت (BitTorrent) است، اما بهینه‌تر از آن.

پهنای باند، یکی از چالش‌های شبکه سولانا است. پروتکل توربین با تقسیم داده‌ها به بسته‌های کوچک، چالش پهنای باند را حل می‌کند و فرایند تأیید بلاک را تسریع می‌بخشد.

گالف استریم (Gulf Stream) در واقع نسخه به‌روز شده‌ای از ممپول (Mempool) است. ممپول ها در واقع همان استخرهای تراکنش‌های تأییدنشده هستند.

همان‌طور که پیش‌ازاین گفتیم، هر دسته از نودها در بلاک‌چین سولانا (Solana) یک سردسته یا لیدر دارند. ترتیب لیدرها از پیش مشخص می‌شود و تمام نودها، علاوه بر لیدر فعلی، می‌دانند که لیدر بعدی هم کیست.

بنابراین، نودها می‌توانند تراکنش‌ها را پیش از موعد برای لیدر بفرستند تا او با زودتر اجراکردن تراکنش‌ها، باعث کاهش زمان تأیید تراکنش‌ها شود.

این نکته، ازآن‌جهت در بلاک‌چین سولانا مهم و کاربردی است که در این شبکه، در هر ثانیه 50 هزار تراکنش تأیید می‌شود؛ بنابراین سرعت در کنار دقت، در اینجا حرف اول را می‌زند.

سی لول (Sealevel) در واقع یک ماشین مجازی در شبکه سولانا است. این ماشین، تراکنش‌های درون شبکه را زمان‌بندی می‌کند، اما اجرایی نمی‌کند.

با استفاده از سی لول، کاربران سولانا (Solana) می‌توانند در یک‌زمان، بیش از یک قرارداد هوشمند را اجرایی کنند. این موضوع زمانی حائز اهمیت می‌شود که بدانید برعکس همه بلاک‌چین‌ها که تک ریسمانی (Single Threaded) هستند، سولانا از این قابلیت برخوردار است که در یک شارد، تراکنش‌هایی را به‌موازات یکدیگر اجرایی کند.

پایپ لاینینگ (Pipelining) در واقع واحدی برای پردازش تراکنش‌ها در شبکه سولانا (Solana) است. این واحد، به بهینه‌سازی اعتبارسنجی کمک می‌کند.

روش کار پایپ لاینینگ، تخصیص داده‌ها به سخت‌افزارهای مختلف است. پایپ لاینینگ از مجموعه‌ای از عناصر تشکیل می‌شود که خروجی داده‌هایشان، ورودی داده بعدی را شکل می‌دهد.

کلاد بریک (Cloudbreak) با ایجاد یک ساختارِ داده، باعث می‌شود تمام سخت‌افزارهایی که موظف به فهرست‌سازی داده‌ها هستند، به پردازش تراکنش‌ها بپردازند.

کلاد بریک با کاهش زمان تشکیل بلاک جدید در سولانا (Solana)، خاصیت مقیاس‌پذیر بودن این شبکه را ارتقا می‌بخشد.

 5 پروژه معروف بر روی بلاک‌چین سولانا

همان‌طور که پیش‌ازاین گفتیم، شبکه بلاک‌چین سولانا، بستر بسیار مناسب و محبوبی برای اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز و بازارسازهای خودکار است. در این بخش از مقاله، قصد داریم به معرفی 5 تا از بهترین پروژه‌های فعال بر روی بلاک‌چین سولانا بپردازیم؛

سروم (Serum): سروم یک صرافی غیرمتمرکز است. این صرافی، بزرگ‌ترین پروژه فعال بر روی بلاک‌چین سولانا است.

انجام معاملات در سروم، بر بستر قراردادهای هوشمند صورت می گرد. به‌علاوه، سروم از معاملات بین زنجیره‌ای نیز پشتیبانی می‌کند.

این بدان معناست که کاربران سروم می‌توانند در بستر این صرافی، به معامله توکن‌هایی از زنجیره‌های اتریوم و پولکادات نیز بپردازند.

ریدیوم (Raydium): ریدیوم یک بازارساز خودکار (AMM) و یک تأمین‌کننده نقدینگی است. به‌علاوه، امکاناتی مانند معامله ارزها، ساخت استخر نقدینگی برای توکن‌هایی با استاندارد SPL و کشت سود را به کاربران خود عرضه می‌کند.

ریدیوم همچنین برای راه‌اندازی پروژه‌ها بر روی بلاک‌چین سولانا (Solana) امکاناتی مشابه لانچ پد صرافی بایننس در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

سولاریوم (Solarium): سولاریوم یک برنامه پیام‌رسان است. این پیام‌رسان رمزنگاری شده بر روی شبکه سولانا فعالیت می‌کند و از الگوریتم رمزنگاری ChaCha20-Poly1305 استفاده می‌کند.

این الگوریتم رمزنگاری، میزان قابل‌توجهی از امنیت را برای پیام‌رسان سولاریوم فراهم می‌کند.

منگو مارکتس (Mango Markets): منگو مارکتس در واقع یک پلتفرم مخصوص معاملات است که برای حل مشکل نقدینگی نیز، از استخرهای نقدینگی سولانا و سروم استفاده می‌کند.

از ویژگی‌های این پلتفرم معاملاتی می‌توانیم به مواردی همچون کارمزدهای بسیار پایین و نزدیک به صفر و سرعت بالا اشاره کنیم.

اودیوس (Audius): اودیوس یک پلتفرم غیرمتمرکز و مخصوص پخش موسیقی است که باهدف تشویق هنرمندان به خلاقیت بیشتر راه‌اندازی شده است.

این پلتفرم که اکنون بیش از 1 میلیون کاربر فعال دارد، ابتدا بر بستر بلاک‌چین اتریوم ساخته شد و سپس به سولانا (Solana) منتقل شد.

روند قیمت سولانا

یکی از مسائلی که در تصمیم‌گیری ما برای سرمایه‌گذاری بر روی یک ارز دیجیتال تأثیر می‌گذارد، روند قیمت آن از آغاز تاکنون است.

 

 

نرخ ارز دیجیتال سولانا (SOL) و فرازوفرودهایی که تاکنون طی کرده است نیز، بسیار جالب‌توجه است. نرخ ارز سولانا (SOL) در زمان عرضه اولیه‌اش معادل 0.22 دلار بود.

بهترین قیمت سولانا (SOL)، در 6 نوامبر 2021 (16 آبان 1400) و معادل 259 دلار بوده است؛ بنابراین سرمایه‌گذاران اولیه سولانا، سودی بیشتر از هزار برابر را در آن تاریخ تجربه کرده‌اند.

در زمان نگارش این مقاله (تیر 1401)، سولانا با ارزش کل بازار نزدیک به 12 میلیارد دلار، در بین 10 ارز برتر بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد.

از کل تعداد توکن‌های سولانا (SOL) که معادل 488.63 میلیون واحد خواهد بود، هم اکنون 342.51 میلیون از آن عرضه شده و در گردش است.

اگر مایل به مشاهده قیمت لحظه‌ای سولانا یا قیمت ارزهای دیجیتال هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت صرافی آبان تتر، به این اطلاعات دست پیدا کنید.

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال سولانا (SOL)

اگر شما هم پس از مطالعه این مقاله، علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری بر روی ارز دیجیتال سولانا شده‌اید و سؤالتان اینجاست که «چطور سولانا بخریم؟» یا اینکه «بهترین سایت خرید سولانا کدام است؟»، در این بخش از مقاله همراه ما باشید.

برای خرید سولانا دو راه کلی پیش روی شماست؛ یکی این است که به طور مستقیم به خرید سولانا از صرافی ایرانی بپردازید و دیگری اینکه ابتدا در صرافی ایرانی، بیت‌کوین یا تتر بخرید و آن را در یک صرافی خارجی به SOL تبدیل کنید.

خرید و فروش سولانا در صرافی داخلی

اگر به دنبال این هستید که در یک صرافی آنلاین سولانا (SOL) در ایران به معاملات خود بپردازید، لازم است با چگونگی خرید سولانا یا فروش آن در این صرافی‌ها آشنا شوید.

برای فعالیت در یک صرافی داخلی، لازم است مراحل ثبت‌نام و احراز هویت را پشت سر بگذارید. پس از آن می‌توانید ارز موردنظر خود را انتخاب کنید؛ مثلاً سولانا (Solana).

 

 

در یک صرافی ایرانی می‌توانید قیمت آنلاین سولانا و البته، قیمت سولانا به ریال را مشاهده کنید. همچنین، پس آنکه احراز هویتتان کامل شد، می‌توانید با شارژ ریالی حساب خود، به خرید سولانا با ریال بپردازید و هر زمان خواستید، دارایی خود را بفروشید.

صرافی آبان‌تتر که از سال 1397 فعالیت خود را آغاز کرده است میتواند بهترین گزینه باشد. همچنین بجز سولانا، میتوانید از این صرافی جهت خرید ارز دیجیتال استفاده کنید.

 مراحل خرید و فروش در آبان‌تتر

با توجه به این که در صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی امکان خرید و فروش برای کاربران ایرانی با چالش‌های بسیاری همراه است، بهترین و سریع‌ترین روش خرید و فروش ارز دیجیتال سولانا برای کاربران ایرانی، استفاده از یک صرافی معتبر ایرانی است که از پیشینه‌ی خوبی در این زمینه برخوردار باشد و تمامی امکانات مورد نیاز کاربران ایرانی را برایشان فراهم سازد.

هر فرد می‌تواند با ثبت‌نام و تکمیل مراحل احراز هویت در صرافی آبان تتر، در سریع‌ترین زمان ممکن، به خرید و فروش تنوع بی‌نظیری از برترین ارزهای دیجیتال بپردازد. برای شروع کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:



·        ثبت‌نام در صرافی آبان تتر با تکمیل مدارک خواسته شده و اطلاعات هویتی

·        ورود به پنل کاربری جهت انجام معاملات 

·        شارژ ریالی یا تتری حساب کاربری

·        ثبت میزان دلخواه برای خرید، فروش، یا تبدیل ارز دیجیتال موردنظر

·        انتقال ارز دیجیتال خریداری شده به آدرس کیف پول شخصی و ثبت نهایی سفارش

 کارمزد خرید و فروش سولانا

کارمزد خرید و فروش سولانا، و کلیه‌ی معاملات انجام شده بر پایه‌ی ریالی در صرافی آبان تتر، بر اساس حجم معاملات ۳۰ روز گذشته‌ی حساب کاربری فرد محاسبه می‌شود که در مبالغ مختلف، درصد کارمزد کسری ممکن است کمی متفاوت باشد. برای مشاهده‌ی جزییات کارمزدها می‌توانید به این صفحه‌ مراجعه کنید 

کیف پول‌های سولانا جهت نگهداری

پس از اینکه با طریقه خرید سولانا آشنا شدید، لازم است برای ذخیره‌سازی آن کیف پولی را بیابید که از این ارز دیجیتال پشتیبانی کند

باتوجه‌به جایگاه خوب سولانا در بازار ارزهای دیجیتال و میزان بالای محبوبیت آن، کیف پول‌های متنوعی نیز موجودند که از این ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کنند.

در ادامه به معرفی 5 تا از بهترین کیف پول‌های سولانا (SOL) خواهیم پرداخت؛

 

 

فانتوم والت؛  یک کیف پول مناسب برای SOL با رابط کاربری ساده است که می تواند تمام نیازهای کاربران شبکه سولانا را برطرف کند.

این کیف پول که در قالب یک افزونه بر روی مرورگر کروم (Chrome) عرضه شده است، علاوه بر SOL از دیگر توکن‌های ساخته شده با استاندارد SPL و NFTهای شبکه سولانا نیز پشتیبانی می‌کند.

فانتوم والت با ارائه دادن کلید اختصاصی به کاربران، میزان قابل قبولی از امنیت را برای آنها فراهم می‌کند.

سول فلیر (SolFlare)؛ یک کیف پول مناسب برای ذخیره‌سازی سولانا و سازگار با کیف پول‌های سخت‌افزاری است. این کیف پول SOL، امکان ذخیره‌سازی NFTها را نیز فراهم کرده است و در قالب افزونه بر روی مرورگر کروم در دسترس است.

مث والت (Math Wallet)؛ یک کیف پول چند ارزی معتبر است که هم در قالب نرم‌افزارهای مناسب برای اندروید و IOS و هم در قالب افزونه بر روی مرورگر کروم در دسترس است.

به‌علاوه امکان اتصال مث والت به کیف پول‌های نرم‌افزاری نیز وجود دارد.

اتمیک والت (Atomic Wallet)؛ این کیف پول در نسخه‌های متنوعی مانند نرم‌افزارهای موبایل سازگار با سیستم‌عامل‌های اندروید و IOS و نسخه‌های دسکتاپ عرضه شده است.

در اتمیک والت، علاوه بر ذخیره‌سازی سولانا (SOL) می‌توانید ارزهای دیجیتال دیگری را نیز ذخیره کنید. به‌علاوه، این کیف پول از امنیت بالا و رابط کاربری بسیار ساده‌ای برخوردار است.

لجر نانو اکس (Ledger Nano X)؛ یک کیف پول سخت‌افزاری است. کیف پول‌های سخت‌افزاری از بالاترین سطح امنیت برخوردارند و بهترین گزینه برای ذخیره طولانی‌مدت و حراست از دارایی دیجیتال شما به شمار می‌روند.